Creatie van woongenot...

Logo Robing Design

Gebouwen zijn ooit ontstaan als schuilplaats voor mensen tegen weer, wind en zon. Eerst leefde men in grotten en holen, later in hutten en huizen die men zelf bouwde. Naast de bescherming tegen de elementen moest men zich ook kunnen verdedigen tegen roofdieren en vijanden.

Door de stichting van steden, waar men bijeen ging wonen omdat daar werk en vertier was, ging er steeds meer aandacht uit naar stedebouw en architectuur. Straten, pleinen en gebouwen moesten er netjes en uniform uitzien, volgens door professionele richtlijnen en tekeningen, die chaos en anarchie moesten voorkomen.

En het interieur? Dat moeten de mensen zelf maar doen, want dat zie je niet vanaf de straat.

Veel mensen richten hun woning of kantoor in naar hun beste vermogen en inzichten, maar zijn ontevreden over de leefbaarheid van de indeling, de meubelopstelling, de gordijnen, de vloerafwerking, de gekozen kleuren, etc...

Een normaal interieur wordt in de loop der jaren letterlijk bijeen gespaard. De hele kunst is om er een eenheid van het maken en te houden, inclusief de wanden, vloeren en andere aankleding.
Het is belangrijk om eerst te bepalen welke stijl bij je past, dit is je interieur-basis. Daarna kun je steeds trends toevoegen of inpassen.

Er bestaan vele interieurstijlen. Wij hebben 5 hoofdgroepen van interieurstijlen benoemd die een houvast kunnen bieden bij je interieur-keuze.

1. Design:
Off-white kleuren met felle kleurcontrasten zoals: warm oranje, appelgroen, pink, purple, hemelsblauw maar ook brigue tinten. Dit geeft een frisse en actieve sfeer in het interieur. Er wordt veel gecombineerd met design-meubelen in leer, stof en gekleurd kunststof.
design
naturel 2. Naturellen:
Rustige kleuren van room, grijs, beige, zandkleur tot zelfs donker bruin. Dit geeft een rustgevend, natuurlijk interieur, waarin men heerlijk kan ontspannen. Deze kleuren worden gecombineerd met 'eerlijke' houtsoorten en natuurlijke stoffen zoals wol en katoen.
Bij donkere combinaties, wordt dit ook wel ‘koloniaal’ genoemd.
3. Mediterraan:
Camel, rood/bruin, orange/brigue en terra(cotta) kleuren. Bij het gebruik van warme kleuren in het interieur en in combinatie met bijvoorbeeld rieten meubelen waant men zich in zonnige, warme oorden als de Mediterranée.
mediterraan
Engels behang 4. Style:
Donkere, gedistingeerde kleuren als dennengroen, kobaltblauw en wijnrood. Vaak gecombineerd met bont, oud engels behang, witte lijsten en een zandstenen schouw. Met klassieke en leren meubelen geeft dit een rustig stijlvol interieur, dat klasse uitstraalt.
5. Royal chique:
Kleuren met een vleug, zweem of spikkel goud of zilver. Door de combinatie met vooral goud-accenten in behang, gordijnen en assesoires geeft het een werelds en rijk gevoel. Het is gebaseerd op een koninklijke uitstraling.
royal
Professionele hulp...
Verschillende stijlen zijn tegenwoordig zonder problemen met elkaar te combineren. De professionele interieur-adviezen van Robing Design bieden u de mogelijkheid om van uw huis of kantoor een echt thuis te maken. Wij helpen met het vormgeven van uw ideeën, want het gaat tenslotte om uw eigen woon- en werkgenot.

copyright en ontwerp © 2005 Robing Design