Interieurtrends...

Logo Robing Desig

Trends in het interieur
Trends zijn ongrijpbaar, tijdelijk en vergankelijk van aard. Ze duren soms enkele jaren, maar soms ook maar enkele weken. Daar en tegen koop je meubelen, accessoires en andere interieurspullen die vele jaren meegaan. Bijvoorbeeld een dure massief-eiken kast zal misschien wel 100 jaar meegaan. Langer dan een mensenleven!

Wij zijn van mening dat persoonlijke smaak en puur woongenot boven alle trends staan. Het is dan ook erg belangrijk om voor jezelf te bepalen wat vind 'ik' mooi, en wat niet. Dit geldt zowel voor meubelen, als voor kleuren en materialen. Daarnaast moet men rekening houden met de andere gezinsleden of andere medewerkers, en met budgetten (geld), het gewenste doel en levensduur van een product.

Nieuwe trend: homing
Na cocooning is er nu een nieuwe trend die het eigen huis centraal stelt. Homing is overgewaaid uit Amerika. Het betekent dat men zich fijn voelt in de eigen gecreeerde omgeving. Vooral in deze hectische onzekere tijden waarin men druk is en geleefd wordt door het werk, de werkdruk, en de angst voor economische neergang en terroristische dreigingen.

design elementen Geen echte stijltrend
Het interessante van Homing is dat het eigenlijk geen stijltrend is maar een trend gericht op het individu. Het is de trend van de non-eenheid, die geen stylische noemer heeft die gericht is op strak of pompeus, wit of kleur, maar alles kan. Als men het zou moeten omschrijven is het de 'geen eenheid'-trend. Alles kan in de zin van de levensstijl van de gebruiker. Het is een stijl die zich vormt om de lifestyle van het individu, waar hij of zij het fijn vind om naar terug te keren en waarin hij of zij zich kan terugtrekken, omringd door alle gemakken.

High tech basis gecombineerd met lifestyle
Homing is gebaseert op high tech. Plasmaschermen aan de wand, in de wand of in de spiegel. TV, stereo, computer en internet gecombineerd in één systeem en overal in het huis zich- en hoorbaar.
De eigen lifestyle is waar het om draait. De individuele levensstijl wordt gebruikt om het interieur samen te stellen. Hiervoor kan met eenvoudige meubelen gebruiken, of combinaties van stijlen, maar ook design-producten toepassen waarvan het comfort en de functionaliteit minder belangrijk is. Gekke, maffe vormen, vreemde materialen en kleuren behoren tot de mogelijkheden, als men daarvan houdt.

design elementen
design elementen

Wonen van de toekomst
Het wonen van de toekomst komt met Homing steeds dichterbij. Individueel, vormgeving en high tech oplossingen zijn een paar hoofdstromingen van Homing. 's Morgens onder het tandenpoetsen in de spiegel TV-kijken, op een glazen scheidingswand het nieuws zien onder het ontbijt en op het toilet zonder papier je billen schoon laten maken onder het genot van een aria uit de wandspeaker. Van heinde en verre terugkeren naar je eigen stekkie, zoals katten en duiven altijd hun home terugvinden na lange omzwervingen. Dat is Homing!

copyright © 2005 en ontwerp Robing Design