Robing Design
bekend van tv...

Logo Robing Desig
In Holland staat een huis
Ontwerpen is een creatief beroep, televisie maken ook. Deze combinatie levert vaak een hele bijzondere uitzending op. We hebben dit van nabij mee mogen maken, want voor het bekende TV-programma ‘In Holland staat een huis’ met Martijn Krabbé hebben we de interieurs van twee woonkamers ontworpen voor twee buren in Gorinchem.

Het bijzondere was dat we beide woonkamers in één uitzending mochten ontwerpen. Normaal houden we ons strikt aan de smaken en voorkeuren van de bewoners, want interieurontwerpen is creatieve planning in dienst van de opdrachtgever. Nu kregen we echter de unieke mogelijkheid om de creatieve vermogens van ons team te laten zien. Dit was ook de wens van de Endemol-productie, die hier de eigenlijke opdrachtgever was. Mits de planning klopte mocht, of beter gezegd moest, creativiteit de boventoon voeren, als het maar binnen twee dagen klaar was.

'in holland staat een huis' in actie
In Holland staat een Huis - tv
met dank aan: Endemol/rtl4

Robing Design ontwerp
In Holland staat een Huis - tv
Ingrid, Martijn Krabbé & Robin
met dank aan: Endemol/rtl4/Martijn
foto: Hans Roest/Tubantia

Stuc Art ontwerp
Voor de ene kamer hebben we gekozen voor de ‘vergeten kunst’ van stukadoorswerk, door ons Stuc-Art genoemd. Tegenwoordig voeren wit spuitwerk en scan de hitlijsten van afwerkingen aan, maar vroeger waren stukadoors ware kunstenaars die een gebouw of een kamer allure gaven. Met weldadige kleuren, sierlijke ornamenten en moderne stuctechnieken hebben we de kamer een ongekende sfeer gegeven.

Stuc Art by Robing Design
Stuc Art woonkamer met gescheiden functies
design-banken: Bert Plantagie
Stucwerk: Strikolith; kachel: Faber
lamp: High Heels-Robing Design
opdr: In Holland staat een Huis - tv
Klik op foto!

Robing Design ontwerp
ontwerp woonkamer in perspectief
opdr: In Holland staat een Huis - tv
Klik op foto!

Thema kamer
De andere kamer was een verhaal apart. Het thema-ontwerp ‘Camping a la maison’ heeft heel wat stof doen opwaaien. Een zeer ongebruikelijke camping-inrichting voor een woonkamer. Maar waarin alle benodigde woonfacetten aanwezig waren, zoals een zit-, eetkamer, en een speelhoek. Toch zie je dat luxueuze tuin- of kampeersets steeds vaker binnen worden gebruikt als eetkamer- of lounge meubilair. Dus tóch zo gek nog niet...?

Een ontwerp gebaseerd op een thema is voor een woonkamer vrij ongebruikelijk. We houden het graag ‘netjes’. Maar voor slaap- of kinderkamers, uitgaans-gelegenheden, winkels en tv-programma’s is het thema-ontwerp de normaalste zaak van de wereld.

Robing Design ontwerp
thema kamer
opdr: In Holland staat een Huis - tv

Robing Design ontwerp
thema kamer
opdr: In Holland staat een Huis - tv

artikel over robin en ingrid
Klik op het plaatje!

<--- Lees het artikel over Robin en Ingrid én In Holland staat een huis uit Dagblad Tubantia.

Voor dit artikel is Adobe Reader nodig. Als u dit programma niet op uw computer heeft kunt u het hier gratis downloaden.
Klik hier voor gratis Adobe Reader

copyright © 2005 en ontwerp Robing Design